Η Εταιρία μας

Αύγουστος 1962 : ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ. Ιδρυτής της επιχείρησης ο Αθανάσιος Μαγγιώρης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Μαγγιώρη. Ο Αθανάσιος Μαγγιώρης ξεκίνησε το τυπογραφείο γεμάτος ελπίδες και φιλοδοξίες, στο μικρό τότε μαγαζί, επί της Ροζού 10, Φέρνοντας το πρώτο – στο Βόλο – πιεστήριο GRAPHOPRESS.

1967 : Καθώς η ζήτηση αγοράς αυξήθηκε έγινε και η πρώτη επέκταση του τυπογραφείου νοικιάζοντας και το δεύτερο μαγαζί. Συμπλήρωσε την επέκταση αυτού και με την αγορά του 2ου πιεστηρίου GRAPHOPRESS.

1967 - 1971 : Αντιπρόσωπος Θεσσαλίας σε γνωστή Αθηναϊκή εταιρία προσκλητηρίων.

1971 : Οι απαιτήσεις της δουλειάς συνεχώς αυξάνονται και γίνεται η τρίτη και τελική επέκταση χώρου με την ενοικίαση του τρίτου μαγαζιού, ακριβώς δίπλα από το αρχικό. Στη συνέχεια γίνεται η πώληση των δύο πιεστηρίων με σκοπό την αγορά ενός πιεστηρίου HEIDELBERG, καθότι το τυπογραφείο πάντα ακολουθούσε την τεχνολογία και την ποιότητα. Σταδιακά ο εξοπλισμός του μαγαζιού αναβαθμίζονταν και εμπλουτίζονταν με αγορές κοπτικών μηχανών, τρηπιτικών, τρυπανιών και της μοναδικής - τότε - ηλεκτρικής καψουλοτικής μηχανής σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

1982 : Αγορά του μεγάλου πιεστηρίου HEIDELBERG (διαστάσεων) εκτύπωσης 50Χ70 cm), το οποίο έχει και κοπτική χρήση.

ΣΗΜΕΡΑ : Η επιχείρηση εκσυγχρονίστηκε με την αγορά Η/Υ και κλισιογράφου, και το κυριότερο με καινούργιο πιεστήριο : OFFSET HEIDELBERG διαστάσεων εκτύπωσης 36Χ52 cm.

Παντρεύοντας τέλος την πείρα και την παράδοση με τις νέες ιδέες και τον εκσυγχρονισμό το τυπογραφείο διαθέτει ακόμη ως διακοσμητικά στοιχεία πλέον, τα τυπογραφικά στοιχεία εποχής και το χειροκίνητο πιεστήριο (το οποίο χρησιμοποιούνταν αρχικά για κάρτες, φάκελλα και σχέδια μικρού μεγέθους) ως αντίκες.

Ο Αλέξανδρος Μαγγιώρης συνεχίζει και επεκτείνει συνεχώς μια δημιουργική επιχείρηση, προσφέροντας στους πελάτες ποιότητα πάνω απ΄ όλα αλλά και καλές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πελάτες πλέον έχουν την ευκαιρία να δουν τα τελικά δείγματά τους πριν την εκτύπωση (τα οποία μπορεί να είναι πολύ βελτιωμένα από την αρχική τους μακέτα) μιας και το τυπογραφείο σήμερα διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής επεξεργασίας μακέτας και εικόνας (πολυμέσα, internet, scanner κτλ).

Graphopress
Foto